Cum sa faci complimente sincere (VIDEO)

Bun gasit,

Daca te intrebi cum sa castigi simpatia celor din jur, am un raspuns pentru tine: fa-le oamenilor complimente! Studiile spun ca cei care fac complimente sincere, isi cresc sansele sa fie vazuti de catre ceilalti ca fiind mai intelegatori si mai simpatici.

Ce face insa diferenta intre un compliment de succes si unul catastrofal, este felul in care il rostim.

Asa ca, astazi iti dau trei ponturi despre cum sa faci complimente de efect. Mai jos, poti urmari si varianta video. 🙂

1. Nu spune lucruri in care nu crezi. Multe complimente esueaza tocmai pentru ca nu sunt sincere. Cand spunem lucruri in care nici noi nu credem, riscam sa parem lingusitori.

Un compliment inseamna, dupa parerea mea, sa ii arati celuilalt aprecierea ta sincera fata de ceea de face, fata de felul in care arata sau chiar fata de bunurile pe care le are.

Vestea buna e ca fiecare om are lucruri faine pe care le putem complimenta. Doar sa fim deschisi si sa vrem sa le vedem.

2. Rosteste numele. Asa il faci pe celalalt sa fie atent la ce ii spui. Cand ii rostesti numele cuiva, instintiv el devine mai atent si chiar retine mai usor ceea ce ii comunici.

3. Spune intotdeauna si de ce iti place. Un compliment este mai puternic atunci cand spunem si de ce ne place ceea ce ne place. Odata ca asta ii arata celuilalt ca suntem sinceri si apoi ca ii ofera o informatie valoroasa: stie ce ne face sa il apreciem.

Uite si cateva exemple de complimente:

„Imi place mult cum ti-ai aranjat parul pentru iti pune ochii in valoare.”

Sau

„Imi place cum explici partea tehnica pentru ca vorbesti pe intelesul tuturor si vii cu multe exemple.”

Si apropo de complimente, spuneam si mai devreme, poti le faci oamenilor complimente care se refera la:

  • Comportamentul lor;
  • Infatisarea lor;
  • Bunurile lor.

De retinut e ca oamenii se simt cel mai bine atunci cand primesc complimente care vorbesc despre comportantul lor. 🙂

Si acum, iti lansez o provocare: pentru ca petrecem o parte buna din zi la serviciu, te invit sa-mi raspunzi si sa-ti raspunzi la urmatoarea intrebare: ce apreciezi la colegii tai? Lasa-mi apoi un comentariu si hai sa continuam discutia.

Iti multumesc mult pentru vizita! 🙂

Cu drag,
Loredana

One thought on “Cum sa faci complimente sincere (VIDEO)

  1. Tinand cont de cele 3 reguli expuse de tine, as continua prin a-ti face multe complimente… dar am sa ma opresc aici… prin a-ti apune ca… esti frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *